Hoger in Google met SEO
Bereik jij ook de top?
Wat is SEO?
Hoe hoger jouw website scoort in de zoekresultaten van Google, hoe meer bezoekers jouw website zullen vinden en bezoeken. Techniek, content en autoriteit zijn de 3 basis factoren die bepalen hoe hoog jouw website verschijnt in deze zoekresultaten. SEO, of Search Engine Optimization, is een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door effectief gebruik van SEO-technieken is het mogelijk om meer bezoekers te trekken naar gewenste webpagina’s, waarbij linkbuilding en zoekwoord optimalisatie belangrijk zijn. Voor bedrijven die online opereren is SEO erg belangrijk omdat het genereren van digitaal verkeer vanuit zoekmachines essentieel is.
Waarom wil je als ondernemer SEO inzetten?
Als ondernemer wil je klanten werven, producten en/of diensten verkopen en informatie over je doelgroep verzamelen. Om dit te kunnen doen, heb je bezoekers op je website nodig. En wat doet een bezoeker voordat hij op je website komt? Googelen! Googelen is een werkwoord en iedereen doet het. We zoeken op internet naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines. Na het intoetsen van een zoekopdracht, klikken we op één of meer van de getoonde resultaten om door te gaan naar de website of webshop. Hoe zit het met deze getoonde resultaten in de zoekmachines? De resultaten die Google weergeeft, zijn te verdelen in 2 onderdelen. Een betaalde advertentie en een organische positie (geen advertentie). Door gebruik te maken van SEO zal jouw website hoger ranken in de organische resultaten van Google. Dit zal uiteindelijk meer bezoekers opleveren.
B2B SEO
Grote kans dat je Google raadpleegt als je ergens naar op zoek bent. Want zoals het gezegde luidt: zoekt en gij zult vinden. In de B2B-wereld is dat niet anders. Wist je dat bijna 90% van alle beslissers en professionele inkopers zich tijdens het zoeken naar zakelijke oplossingen eerst online oriënteert voordat er een uiteindelijke keuze wordt gemaakt? Met andere woorden: als je bedrijfswebsite niet goed vindbaar is op Google, dan loop je veel potentiële klanten mis.
Het optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden
Wanneer gebruikers op zoek gaan in Google, vullen ze zoekwoorden in. Het doel is dat je met jouw website gevonden wordt op die zoekwoorden. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt naar ‘Bakkerij Amsterdam’, en je hebt een bakkerij in Amsterdam, dan wil je mogelijk dat met die zoekopdracht jouw website getoond wordt. Dit gebeurt echter niet vanzelf. Je moet Google laten zien dat jouw website hoort bij deze zoekopdracht. Het doel van Google is immers om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken door de meest relevante informatie bieden.
Duidelijke content schrijven
In eerste instantie schrijf je de content op je website voor de lezer, je doelgroep. Zorg daarom dat de content op de pagina relevant is om te lezen. Wanneer je bijvoorbeeld overal op je pagina zoekwoorden strooit in een poging tot het optimaliseren van je website, gaat dit ten koste van de leesbaarheid en de kwaliteit van de content. Zoekmachines als Google zien in welke mate bezoekers jouw content waarderen, waarop ze hun rangschikking aanpassen. Zo houdt Google bij hoe lang bezoekers op je website zijn en met welke frequentie ze doorklikken. Als je content echter niet goed is, klikken bezoekers snel door en zullen ze weinig tijd op de website doorbrengen. Het gevolg is dat je niet hoog scoort in de zoekresultaten van Google waardoor je pagina laag zal eindigen in de zoekresultaten.
Linkbuilden
Een van de belangrijkste SEO-technieken is het linkbuilden. Omdat zoekmachines in principe alle websites gelijk willen behandelen, kunnen ze lastig zien welke websites belangrijker zijn dan andere. Het kijken naar links is één van de manieren waarop ze toch nog een indicatie kunnen maken welke pagina’s relevanter zijn dan andere. Als er bijvoorbeeld een Wikipedia artikel is over een populair onderwerp, en jouw website wordt vermeld als een belangrijke bron, dan waardeert Google jouw informatie weer iets hoger dan die van soortgelijke websites. Het genereren en onderhouden van dit soort links is een essentieel onderdeel van SEO, linkbuilding genaamd.
Overzichtelijke META-structuur
Een META-structuur is de gehele structuur van een website, minus de content. Denk aan het gebruik van de juiste opmaak van titels, URL’s, breadcrumbs en interne links. Zoekmachines gebruiken namelijk robots, ook wel crawlers of spiders genoemd, om jouw website te scannen. Een nette en geoptimaliseerde META-structuur zorgt ervoor dat robots jouw website beter begrijpen en de relevantie voor de zoekwoorden beter in kunnen schatten. Google zal jouw website daarom hoger plaatsen dan websites waarbij deze META-structuur niet is geoptimaliseerd.
SEO als lange termijn investering
We bouwen jouw website in jouw huisstijl. Fris, modern en functioneel. Unieke ontwerpen die scoren, dankzij onze aandacht voor zoekmachine optimalisatie. Altijd op maat en afgestemd op jouw behoeften.
Overige diensten
SEO is de kunst en wetenschap om zoekverkeer naar jouw website te genereren.
Een bewezen SEO strategie
Wij werken met een bewezen SEO-strategie. Gecombineer met SEA zijn de beste resultaten te behalen. Bekijk ook eens ons eerder geleverd werk en ontdek dat de SEO-strategie waar wij mee werken, bewezen succes heeft.
Zoekwoorden onderzoek als basis
Het optimaliseren van een website heeft onderzoek naar zoekwoorden als basis. Hierbij onderzoeken we welke zoekwoorden jouw doelgroep op Google gebruiken. Deze zoekwoorden verwerken we vervolgens op correcte wijze in de website.
Linkbuilding zorgt voor authoriteit
Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Kwaliteit van de links is te meten door Domain Authority en Page Authority. Hoe hoger de score op een schaal van 1 tot 100, hoe meer invloed de link zal hebben op je ranking.
Maak de resultaten inzichtelijk
Wij rapporteren onze klanten op regelmatige basis de resultaten van onze inzet. Wil je naast de maandelijkse rapportage inzicht in de resultaten op ieder gewenst moment, dan kan dat in het SEO Dashboard.
Heb je vragen of direct advies nodig?
Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.