Mobiele intranet applicatie

Mesa Coatings

De interne organisatie van Mesa Coatings is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit is dan ook een van de redenen waarom er is besloten om intranet op te zetten. Wij hebben voor Mesa Coatings een app ontworpen waar medewerkers alle werk gerelateerde informatie kunnen vinden die zij dagelijks nodig hebben. Daarnaast zijn er verschillende extra functionaliteiten ingebouwd om de werkzaamheden net iets makkelijker te maken.

Lees verder

Intranet App met werkbon scanfunctie

Voor Mesa Coatings hebben wij een HTML5 app ontwikkeld welke voldoet aan de wensen van de klant. De app is voorzien van vele functies, zoals een overzicht van het Mesa Team en een berichtensysteem om intern nieuwsberichten te verspreiden. Daarnaast is het mogelijk om werkbonnen te scannen met je smartphone. Kortom een complete intranetapplicatie die gebruiksvriendelijk is en op alle smartphones functioneert.

Handige functies voor intern gebruik

Werkinstructies en webshop

Vanuit het admin gedeelte kan de beheerder werkinstructies of andere documenten uploaden zodat deze altijd beschikbaar zijn voor de medewerkers. Het is ook mogelijk om via de app een bestelling te plaatsen in de webshop van Mesa, waar gereedschap en andere gebruiksartikelen worden aangeboden.

Werkbonnen scannen en in CRM plaatsen

Een belangrijk onderdeel is het inscannen van werkbonnen nadat deze zijn ondertekend door de klant. Deze worden namelijk direct in het CRM-systeem beschikbaar voor andere medewerkers. Voorheen werden de werkbonnen vaak te laat ingeleverd of ze raakten zoek. Dit is met deze methode gelukkig verleden tijd.

Koppeling met Google

Om de veiligheid te kunnen waarborgen wordt er gebruik gemaakt van het inlogsysteem OAuth 2.0 van Google. Omdat de klant al gebruik maakt van G Suite, heeft iedere medewerker een Gmail account en kan er via deze weg ingelogd worden. De applicatie is natuurlijk ook voorzien van de mogelijkheid tot gebruikersbeheer om zo gebruikers toe te voegen of te verwijderen. We hebben ook direct een koppeling naar de Google agenda van de gebruiker toegevoegd.

Projecten inzichtelijk voor de klant

De projecten App

Naast een mobiele app voor intern gebruik wilde de klant ook graag klanten de mogelijkheid bieden om door projecten te scrollen en het liefst nog gebaseerd op locatie, zodat de klant de mogelijkheid heeft om "even bij de buren te kijken". Om deze reden hebben we een aantal extra functionaliteiten toegevoegd. Het is nu mogelijk om in verschillende talen projecten toe te voegen inclusief foto's en locatie. Deze projecten kan de klant vervolgens op basis van locatie en branche bekijken.

Filteren op basis van branche en locatie

Het is voor klanten mogelijk om door de projecten te navigeren. Op basis van een gekozen straal vanaf de eigen locatie worden de projecten in een overzicht weergeven. Er is ook een map-view waar de gebruiker makkelijk kan zien in welke plaats een project is. De klant kan zo even gaan kijken bij nabijgelegen projecten om zo een indruk te krijgen van de producten van Mesa Coatings.

Op zoek naar een mobiele applicatie?

Andere projecten waar wij

Website

Agro Pest Control

Een nieuwe website ontwerp voor het bestrijden van ongedierte in de agrarische sector

Planningstool

Mesa Coatings

Bij een truckwash vloerrenovatie project gefilmd. Hierbij is gebruik gemaakt van professionele drone beelden.

Website

CrossFit RTM

Een nieuwe website voor een premium CrossFit in Rotterdam

Website, bedrijfsvideo

Arts Straalbedrijf

Nieuwe website en bedrijfsfilm voor Arts Straalbedrijf.

Intranet app

Mesa Coatings

Een zeer uitgebreidde intranet app voor Mesa Coatings. Werknemers kunnen tevens hun werkbonnen inscannen.

Website

Suretechbeveiliging

Een redesign voor de beveilingsinstallatie Suretechbeveiliging

Bedrijfsfilm met drone

Mesa Coatings

Een bedrijfsfilm over de straal werkzaamheden van Arts Straalbedrijf.

Dealer webshop

Summit Water Systems

Een opmaat gemaakte dealerwebshop voor het distribueren van waterontharders

Animatievideo

Mesa HyCo

De klant wilde een visuele uitleg van hun diensten. De oplossing hiervoor was een explainer animatie in de huisstijl van de klant.