Laat jouw social media activiteiten doorlopen tussen kerst & oud en nieuw

feestdagen seo nieuwjaar

De meeste bedrijven zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. Even weg van alles, genieten van elkaar. Maar het is 2019 en iedereen weet maar al te goed dat we tegenwoordig vastgeplakt zitten aan onze mobiele telefoon. Tussen het gourmetten door nog even Facebook checken en uiteraard wil je je prachtige sneeuwpop op je Instastory delen. Ook jouw klanten zitten tijdens de feestdagen gewoon op social media. En als het gezelschap saai is misschien stiekem wel meer dan ooit. Daarom is het belangrijk om je social media activiteiten tijdens de feestdagen gewoon door te laten lopen. Wens mensen bijvoorbeeld een fijne kerst, prettige jaarwisseling of post een blog.

Waarom het belangrijk is om actief te blijven op social media

Jouw volgers vinden je bedrijf, services en diensten interessant, want waarom zouden ze je anders op social media volgen? Daarom is het belangrijk om je volgers regelmatig van nieuwe content te voorzien die ze leuk vinden. Wens ze ook vooral fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, ook al ben je één van de duizenden bedrijven die dat doet. Het is toch weer een moment van zichtbaarheid bij je klanten en potentiële klanten. Dit zorgt voor een stukje klantenbinding. Mensen zijn niet meer geïnteresseerd in enkel koude verkoop, ze willen het gevoel hebben dat je aan hen denkt. Met zo’n post creëer je goodwill. Je kunt er ook voor kiezen een leuke blog te plaatsen, tijdens de feestdagen hebben mensen immers toch iets meer tijd voor hun social media. Die kansen moet je natuurlijk optimaal benutten.

Plan je social media berichten in

Heb je geen zin om tijdens de feestdagen nog achter je computer te zitten om al die posts te plaatsen? Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Er zijn tal van tools, zoals OBI4wan, Hootsuite, Social Pilot en zelfs Facebook zelf om social media berichten in te plannen. Sommige van deze tools maken gebruik van een betaalde abonnementsservice, dus houd daar wel rekening mee. Het voordeel is wel dat je al je social media kanalen in één handige tool hebt en dus niet meer alles handmatig bij hoeft te houden. Let er wel op dat je je berichten altijd post op geschikte tijdstippen, die kunnen tijdens de feestdagen iets anders liggen. Daarnaast helpen de tools je met het uitkiezen van het perfecte moment om te plaatsen en kun je ook snel reageren op berichten van je volgers.

Hulp nodig?

Weet je niet hoe je het beste je social media posts in kunt plannen? Of wat de beste tactiek is? SEO Webdiensten helpt je hier graag bij. Wij ontlasten je en zorgen dat jouw bedrijf online blijft tijdens de feestdagen, terwijl jij gewoon geniet van je familie en vrienden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij wensen jou namens SEO Webdiensten alvast hele fijne, sociale feestdagen toe. Tot volgend jaar!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Regelmatig nieuwtjes ontvangen? meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief

Deel dit bericht op Social Media

1 gedachte over “Laat jouw social media activiteiten doorlopen tussen kerst & oud en nieuw”

Plaats een reactie