Plannings applicatie

Mesa Coatings

Mesa Coatings levert duurzame coatingsystemen zoals vloercoating, coatingwanden en kunststofplinten. Dagelijks gaan er gemiddeld 50 medewerkers op pad om de producten van Mesa Coatings te installeren. Vanuit de klant was er de behoefte om deze medewerkers op een makkelijke manier in te plannen. Dit hebben wij opgelost met een HTML5 maatwerk applicatie.

Lees verder

Planboard met G-suite integratie

Wanneer er dagelijks meer dan 10 projecten moeten worden ingepland, is het belangrijk dat dit op een zo efficiënt mogelijke manier gebeurt. In de oude situatie deed de klant dit met de Google Calendar. Dit werkt zeer onoverzichtelijk, ook met oog op de toekomst. Wij hebben de opdracht gekregen om een maatwerk HTML5 applicatie te ontwikkelen. Deze uitdaging gingen wij natuurlijk niet uit de weg. Het resultaat is een slimme plantool die makkelijk te beheren is en klaar is voor de toekomst.

Snel, makkelijk en inmiddels onmisbaar

Zeer snel medewerkers inplannen

De planningsapplicatie van Mesa Coatings bestaat uit verschillende schermen. Het is mogelijk om projecten aan te maken met daarbij een kalenderweergave op dag, week en maand. Vervolgens kunnen de medewerkers middels een zogenaamd drag and drop systeem in de projecten worden gesleept. Ideaal als je snel de planning in orde moet maken.

Makkelijk in gebruik

De applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken. Je logt simpelweg in via jouw Google G Suite account. Vervolgens kan je de beschikbaarheid van alle medewerkers in één oogopslag zien. De applicatie staat in verbinding met alle agenda's van de medewerkers. Zo kan de medewerker ook makkelijk zien waar en wanneer hij is ingepland. Daarnaast is er ook een kaartoverzicht beschikbaar, om snel te zien wat de locaties van alle projecten van die dag zijn. Handig als je medewerkers moet verplaatsen.

Gebruikte technieken

Bij het bouwen van de applicatie is gebruik gemaakt van verschillende API koppelingen. Denk hierbij aan het inloggen, de agenda gegevens van zowel de medewerkers als alle projecten die in de planningsagenda staan, maar ook de Google Drive bestanden van de projecten zijn aanwezig in de tool. Om dit allemaal te realiseren moesten we alles uit de kast halen voor wat betreft API coding. Daarnaast is er gebruik gemaakt van het PHP Laravel framework en nog enkele andere codeer talen. Omdat het een bedrijfskritische applicatie is zou het vervelend zijn als de applicatie offline is. Om dit te voorkomen is er gebruik gemaakt van een dedicated server voor extra stabiliteit en veiligheid.

Eindresultaat

extra functionaliteiten

Naast de standaard planningsfunctionaliteiten zijn er ook ingebouwde tools om bijvoorbeeld de gebruikers te beheren en bepaalde rollen toe te wijzen aan gebruikers. Daarnaast is er goed nagedacht over de koppelingen van de domeinen (G Suite) welke in de backend beheerd kunnen worden. Ook wanneer iemand geen G Suite account heeft, is het mogelijk om de medewerker toe te voegen. Is een medewerker lange tijd afwezig door bijvoorbeeld ziekte? Dan kan je deze medewerker eenvoudig deactiveren. Er zijn genoeg mogelijkheden om alles optimaal te beheren.

Inmiddels onmisbaar

Na een intensieve training is de applicatie in gebruik genomen. Tijdens deze overgangsperiode zijn er nog enkele wijzigingen aangebracht om de werkwijze nog net iets slimmer te maken. Inmiddels is het zo dat de organisatie niet meer zonder de planboard tool kan. Ze zijn dan ook erg tevreden over de applicatie.

Ben jij ook toe aan een maatwerk applicatie?

Andere projecten waar wij

Website

Agro Pest Control

Een nieuwe website ontwerp voor het bestrijden van ongedierte in de agrarische sector

Planningstool

Mesa Coatings

Bij een truckwash vloerrenovatie project gefilmd. Hierbij is gebruik gemaakt van professionele drone beelden.

Website

CrossFit RTM

Een nieuwe website voor een premium CrossFit in Rotterdam

Website, bedrijfsvideo

Arts Straalbedrijf

Nieuwe website en bedrijfsfilm voor Arts Straalbedrijf.

Intranet app

Mesa Coatings

Een zeer uitgebreidde intranet app voor Mesa Coatings. Werknemers kunnen tevens hun werkbonnen inscannen.

Website

Suretechbeveiliging

Een redesign voor de beveilingsinstallatie Suretechbeveiliging

Bedrijfsfilm met drone

Mesa Coatings

Een bedrijfsfilm over de straal werkzaamheden van Arts Straalbedrijf.

Dealer webshop

Summit Water Systems

Een opmaat gemaakte dealerwebshop voor het distribueren van waterontharders

Animatievideo

Mesa HyCo

De klant wilde een visuele uitleg van hun diensten. De oplossing hiervoor was een explainer animatie in de huisstijl van de klant.