Waarom een goede website van belang is

Waarom ee ngoede website van belang is

Waarom is een goede website van groot belang?

Anno 2019 is het hebben van een eigen website een voorwaarde voor succes. In veel gevallen is de website de eerste kennismaking met de onderneming. Die eerste indruk dient dus goed te zijn, je krijgt immers maar een keer de kans om een eerste indruk te maken. Een goed verzorgde en logisch opgebouwde website geeft de onderneming direct de juiste uitstraling. Het zorgt ervoor dat je als onderneming serieus en professioneel overkomt op een potentiële klant. Een bijkomend pluspunt is het vertrouwen wat de bezoeker krijgt bij een goed functionerende website. Is die eerste indruk positief, dan is de kans groot dat dit zorgt voor meer conversie en loyaliteit bij de doelgroep.

Een goede website scoort hoog in de zoekresultaten bij Google

In veel gevallen is een klant op zoek naar een specifieke dienst of een bepaald product. Als ondernemer is een goede vindbaarheid van de website dus essentieel. Sterker nog, de kans dat een bezoeker verder kijkt dan de eerste pagina van de zoekresultaten is minimaal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts vijf procent van de mensen die op zoek zijn naar een product of dienst door zal klikken naar de tweede pagina. Een goede website bevat dus relevante informatie en is geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden. Op die manier zorg je er als ondernemer voor dat je website goed gevonden wordt.

Je website is het informatiekanaal voor elke bezoeker

In de huidige economie is een goede bereikbaarheid een voorwaarde voor succes. Ben je niet of moeilijk bereikbaar, dan zal een potentiële klant snel geneigd zijn om op zoek te gaan naar de concurrent. Natuurlijk kun je niet 24 uur per dag bereikbaar zijn per telefoon of e mail, maar via de website is alle informatie wel direct beschikbaar voor een geïnteresseerde. Een website heeft daarnaast ook geen openings- of sluitingstijden en ben je virtueel dus altijd bereikbaar. Een website is daardoor een laagdrempelige manier voor een bezoeker om in contact te komen met je onderneming. Door de website op de juiste manier in te richten kun je de toekomstige klant met de juiste tekst verleiden om het contactformulier in te vullen of een bestelling te plaatsen. Zo maak je met de juiste tekst van elke bezoeker een gretige koper.

Een gebruiksvriendelijke website is belangrijk

Een goede vindbaarheid in de zoekresultaten, bijvoorbeeld bij Google, is essentieel voor elke ondernemer. Vandaag de dag zal een toekomstige klant eerst het internet raadplegen om de informatie te vinden die hij of zij zoekt. Een website waar aandacht aan is besteed van begin tot eind heeft daarom meer kans om gevonden te worden. Gebruiksvriendelijkheid is daarbij het uitgangspunt. Zo zal een website snel zichtbaar moeten zijn voor de bezoeker. Een korte laadtijd is dus minstens zo belangrijk. Daarnaast is de opbouw van de website ook een belangrijke factor, je wilt immers dat je bezoeker datgene vindt waar hij of zij naar op zoek is. Kan de bezoeker het gewenste product of de gevraagde dienst niet snel genoeg vinden, dan zal men de website snel verlaten en op zoek gaan naar een concurrent die wel kan bieden wat wordt gezocht. Om die reden is het ook belangrijk dat de website correct wordt weergegeven op verschillende apparaten, dus ook op een tablet of een smartphone.

Online succes behalen met je website

Een goede website is dus een complex stukje techniek wat je helpt om succesvol te opereren op het internet. Heb je aan alles gedacht, van de tekst op de homepage tot het contactformulier, dan heb je een functionele website en staat niks meer in de weg om ook online succes te behalen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Regelmatig nieuwtjes ontvangen? meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief

Deel dit bericht op Social Media

2 gedachten over “Waarom een goede website van belang is”

Plaats een reactie