Waarom is linkbuilding belangrijk?

860x600-small-uitgelichte afbeelding

Linkbuilding is één van de vele SEO-technieken die er is en komt in het rijtje voor met de belangrijkste technieken op het gebied van SEO. Naast dat deze vorm van SEO erg goed werkt is het ook de techniek waarmee de meeste arbeid gemoeid is. Linkbuilding is namelijk een bezigheid die continu doorgaat. Hierbij moet je zoveel en zo relevant mogelijke links proberen te vergaren en (laten) verwerken in websites. De belangrijkste reden hiervan is dat Google aan de hand van deze links kan bepalen hoe belangrijk jouw website eigenlijk is. Hoe belangrijker jouw website is volgens Google, hoe hoger in de zoekmachine. De links op een website worden door Google gezien als aanbevelingen. Hoe meer aanbevelingen, hoe belangrijker. Maar het maakt wel verschil wie deze aanbeveling maakt.

Het belang van kwalitatieve linkbuilding

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om aan veel links te komen op een snelle manier. Maar ook dat wordt natuurlijk door de zoekmachine gezien. Daarom zullen links, die op een natuurlijke wijze zijn ontstaan, veel meer waarde toegewezen door Google. Om deze reden raden we je aan om deze links geleidelijk te verkrijgen.

Daarnaast zijn er ook nog andere tips:
Geen linkruil: een link die naar jou verwijst zonder dat jouw website terugverwijst naar deze link krijgt meer waarde.
Relevante websites: websites die inhoudelijk gelijk zijn aan jouw website, zorgen voor een hogere link kwaliteit.
Relevante landingspagina’s: creëer content die daadwerkelijk iets toevoegt op het wereldwijde web.
Websites met autoriteit: hoe belangrijker de website is waarvan wordt gelinkt, hoe hoger de waarde van de link is.

Content is King

De meest bewezen succesvolle manier van effectieve linkbuilding is het creëren van waardevolle content. Natuurlijk is dit wel een zeer intensieve manier. Het principe is eenvoudig. Je maakt content. Of het nu gaat om het schrijven van artikelen, het maken van video’s en foto’s of juist iets anders. Het doel van deze content is om de vragen van je bezoeker te beantwoorden, deze te informeren of tips te geven. Om te weten te komen welke onderwerpen er momenteel actueel zijn kun je bijvoorbeeld een forum afstruinen en hier vervolgens een landingspagina aan wijden. Het verkrijgen van links naar deze dieperliggende pagina’s op jouw website is natuurlijk vervolgens nog een koud kunstje. Daarnaast is een bijkomend voordeel ook nog dat Google meer waarde geeft aan jouw website, dankzij een goede balans tussen de links naar je hoofdpagina en subpagina’s. Dit geeft namelijk een natuurlijk ogend linkprofiel weer. Natuurlijk zijn er nog tal van andere technieken te bedenken voor het linken van pagina’s. Belangrijk is wel dat je op een natuurlijke wijze te werk moet gaan.

Tip 1: Vraag partners om een link naar jouw website Veel bedrijven werken samen met partners. Vraag deze partners of ze op hun website een link naar jouw website willen plaatsen. Dit is een gemakkelijke manier om links naar jouw website te vergaren.

Tip 2: Ga bloggen Vandaag de dag kan een blog niet meer ontbreken op jouw website. Andere websites kunnen zodoende doorverwijzen naar jouw website of blog en daarnaast kan jouw blog ook nog eens gedeeld worden in de sociale media. Iedere link naar je website is er weer een. Zo zorg je voor een divers linkprofiel.

Tip 3: Meld je bedrijf aan bij online bedrijvengidsen Online bedrijvengidsen zijn dé ideale manier om te zorgen voor linkbuilding. Om je alvast een eindje op weg te helpen hebben we hieronder een aantal bedrijvengidsen waar jij je bedrijf vandaag nog gratis kunt aanmelden: AlleBedrijvenIn openingstijden.nl Yelp Mercuriusgids NederlandInBedrijf

Tip 4: Vraag links aan bij startpagina’s Ook tegenwoordig zijn er nog een flink aantal startpagina’s te vinden op het internet. In veel gevallen kun je je gratis aanmelden bij zo’n startpagina. Weer een linkje erbij, zonder dat het je al te veel moeite heeft gekost. Daarnaast hebben kwalitatief goede startpagina’s ook veel waarde bij Google.

Tip 5: Ga gastbloggen Een manier van linkbuilding is het gastbloggen op een andere website. Met een gastblog deel jij je expertise namelijk op een andere website, in ruil voor een link naar de jouwe. Deze vorm van linkbuilding is tijdrovend, maar zeker effectief wanneer het je lukt.

Wil je meer te weten komen over efficiënte SEO-technieken en linkbuilding? Neem gerust contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Regelmatig nieuwtjes ontvangen? meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief

Deel dit bericht op Social Media

Plaats een reactie